Четвер, 28.03.2024, 19:12:20

google-site-verification=M5ZF_D8-p0B3NDRXp822cFqP4Y-7w3G_mbfpo3nm8SA

 

Переглядів: 639 | Додав: Alex_Breg | Дата: 25.10.2015

Пропоную справжнім фанатам Джона Роналда Руела український переклад його найвідоміших книг: трилогії "Володар Перснів" і "Гобіт".
Одним архівом "Володар Перснів" і "Гобіт"

[img]http://depositfiles.com/files/czoixbsud[/img]
Переглядів: 3064 | Додав: EDDragonWolf | Дата: 30.10.2010 | Коментарі (2)

Давно я не бував на цьому чудовому форумі.І ось зайшов і...розчарувався."Фан-клуб Володаря Перстнів" - так він називається.Але від ВП тут майже нічого не залишилось.Всі теми створюються на обговорення сторонніх речей,що звісно є добре,але я думаю,інколи трбе згадувати головну мету сайту.В мене теж схожа ситуація,але Готика не обговорюється через те,що ніхто з форумчан її не грав.Але ж з Володарем Перснів знайома більшість !
До речі зараз появляються багато цікавих новин про Володаря Перснів,але остання новина зв"язана із ним була опублікована мною давним-давно.Я не пропоную переключатися виключно на обговорення ВП,а хоча б розміщати цікавіі статті/новини !Хоча б !

Переглядів: 1791 | Додав: Elrond | Дата: 13.07.2007 | Коментарі (0)

АКТЕРЫ И РОЛИ
Первоначально на роль Арагорна был выбран Стюарт Таунсенд, но после четырех дней съемок его заменили.

Ян Холм, который играет Бильбо, исполнял роль Фродо в классической радиопостановке "Властелина колец" на BBC в 70-х.

Хотя роль Элронда играет Хьюго Уивинг, эту роль мечтал получить Дэвид Боуи.

Дэниел Дэй-Льюис ("Последний из могикан") отклонил роль Арагорна.

На съемках одной батальной сцены Вигго Мортенсен потерял зуб. В обед он отправился к дантисту, вставил зуб и в тот же день вернулся на съемки.

Шон Эстин потолстел на 30 фунтов, чтобы получить роль Сэма.

Вигго Мортенсен сам исполнял собственные трюки.

Орландо Блум исполнял многие трюки сам и сломал ребро.

Кристофер Ли каждый год перечитывает "Властелин колец". Он - единственный из актеров и членов съемочной группы, кто был лично знаком с Толкиеном.

Благодаря отличному знанию книг Толкиена, Кристофера Ли первым пригласили на роль. Он часто навещал гримеров и давал советы относи ... Читати далі »

Переглядів: 2781 | Додав: Elrond | Дата: 21.03.2007 | Коментарі (1)

ФІЛЬМ І КНИЖКА:
РОЗБІЖНОСТІ

Частина перша
«Братство Пестня»

Що вирізали:

1.Підпис подарунків та їхня роздача.
2.Із Ширу виходять троє і їдуть в новий дім Фродо, а його нірку продають Лобелії.
3.Зустріч з ельфами в лісі.
4.Відвідини Чударя (історія про гриби).
5.Зустріч із Меріадоком біля переправи на Барандуїні.
6.Мері, Піпін і Сем розповідають Фродо, що вони знають про Перстень.
7.Четверо друзів вирушають через Праліс.
8.Пригоди в лісі і Том Бомбаділ.
9.Кургани і упирі.
10.Фродо співає пісню у трактирі.
11.Зустріч із Глорфінделом.
12.Бенкет в Рівендолі і пісня Більбо.
13.В Лоріені всім зав*язують очі.
14.Подарунки Галадріелі.
15.Леголас потрапляє стрілою в Назгула.

Що добавили:

1.Мері і Піпін крадуть і використовують феєрверк.
2.Фродо і Сем вдвох покидають Шир.
3.Мері і Піпін крадуть овочі і зустрічають Фродо та Сема.
4.Вершники наздо ... Читати далі »

Переглядів: 2038 | Додав: Elrond | Дата: 18.03.2007 | Коментарі (3)

Айнулiндале
Музика Айнур
Був Eру, Єдиний, кого в Aрдi звали Iлyватар, i найперше створив вiн Aйнур, Святих, що були породженням його думки, i були вони з ним перш нiж щось iнше було створене. I вiн говорив до них, пропонуючи їм теми музики. I спiвали вони перед ним, i вiн радiв. Але довго спiвали вони поодинцi, або кiлька разом, доки iншi слухали, бо кожен розумiв лише ту частину розуму Iлуватара, з якої постав, i в розумiннi братiв своїх виростали вони, та повiльно. Однак, слухаючи - досягли таки глибшого розумiння i розвились в унiсонi й гармонiї.

I сталося так, що Iлуватар скликав докупи усiх Айнур та оголосив їм могутню тему, розкриваючи їм речi дивовижнiшi й бiльшi нiж досi, i слава початку її та пишнiсть кiнця вразила Айнур так, що мовчки схилились вони перед Iлуватаром.

Тодi мовив до них Iлуватар: "Iз теми, що дав я вам, нинi бажаю аби створили ви у гармонiї Велику Музику. Я запалив вас вiд Вогню Невгасимого, тож повиннi ви нинi явити вашу силу в прикрашенн ... Читати далі »

Переглядів: 1924 | Додав: Elrond | Дата: 14.03.2007 | Коментарі (0)

Квента Сiльмарiллiон
Повiсть про Сiльмарiлi
Роздiл 1
Про Початок Днiв

Мудрi кажуть, що Перша Вiйна почалась iще до завершення розбудови Арди, i ще до того, як з'явилось у нiй щось, що росте чи ходить по землi, i довгий час перемагав Мелькор. Та в розпалi вiйни дух сили великої й смiливостi прийшов на допомогу Валар, почувши у далеких небесах про битву у Малому Царствi, i наповнилася Арда звуком його смiху. Так прийшов Тулкас Сильний, чий гнiв як буйний вiтер, що розганяє перед собою хмару i тьму. I Мелькор утiк вiд гнiву його i смiху, i покинув Арду, i настав у нiй мир на довгi вiки. А Тулкас зостався i став одним iз Валар Царства Арда. Мелькор же вичiкував у зовнiшнiй тьмi, i зненавидiв Тулкаса вiн назавжди вiдтодi.

У той час принесли Валар порядок на моря, рiвнини та гори, i посадила нарештi Яванна сiм'я, яке давно вже задумала. I коли були приборканi пожежi, й похованi пiд першими пагорбами, настала потреба у свiтлi, тож Ауле, на прохання Яванни, створив ... Читати далі »

Переглядів: 1923 | Додав: Elrond | Дата: 14.03.2007 | Коментарі (1)

Для тих ,хто не ознайомлений з біографіями Толкіна та Джексона (для новачків).
Взято з газети "Без цензури".

Джон Роналд Руел Толкін (1892–1973) – англійський письменник, один з представників традиції «професорської казки» (Льюіс Керролл «Аліса в країні чудес», Клайв Люїс «Хроніки Нарнії»). Солдат Першої світової, оксфордський укладач «Великого словника англійської мови».

У першій книжці Толкіна – дитячій казці «Гобіт» (1937) вперше з’явився світ Середзем’я, який розвинувся в грандіозному продовженні – трилогії для дорослих «Володар перснів» (1954). Так Толкін став засновником жанру фентезі, де у вигаданих світах описується боротьба сил Добра і Зла, які зазвичай змагаються за магічний артефакт, що дає владу над світом.

Трилогія здобула шалену популярність – лише англійською мовою було видано понад 50 мільйонів книжок (і це за даними 1990 року!). Клуби толкіністів виникали по всій земній кулі – фанати влаштовували рольові ігри за Толкіним (українських «рольовиків» мож ... Читати далі »

Переглядів: 1850 | Додав: Elrond | Дата: 27.02.2007 | Коментарі (2)

Хобіт в Україні
«Дитяче акторство — жорстокий бiзнес...»
Який тягар повинен відчувати актор, на якому лежить відповідальність за кінопроект вартістю 300 мільйонів доларів? А саме в стільки обійшлися зйомки та рекламна кампанія першої частини кінотрилогії новозеландського кінорежисера Пітера Джексона «Володар перстнів». Коли у 1999-му 18-річному на той час актору Елайджі Вуду запропонували виконати в екранізації твору Толкієна головну роль хобіта Фродо Беггінса, то, даючи згоду на участь у зйомках, він, певне, усвідомлював, що йде ва-банк і розпочинає гру в «пан або пропав». У разі провалу фільму на акторській кар'єрі Елайджі можна було б поставити хрест. Та вийшов «пан» — комерційний успіх трилогії та 11 «Оскарів» для її третьої частини пам'ятають усі. Джексон, пропонуючи роль Вуду, розгледів у ньому не лише невисокого хлопця зростом 168 сантиметрів з великими виразними очима (з контактними лінзами) та «вічно дитячим» виразом обличчя, що ідеально підходив на роль хобіта, ... Читати далі »
Переглядів: 1645 | Додав: Alex_Breg | Дата: 23.02.2007 | Коментарі (2)

Ще раз вітаю вас в фан-клубі Володара Перснів! З сьогоднішнього дня наш сайт-україномовний! Насолоджуйтесь рідною мовою.
Переглядів: 1368 | Додав: Alex_Breg | Дата: 22.02.2007 | Коментарі (0)

1 2 »